2015 års poesifestival 27–31 oktober: Drömmar är inte förhandlingsbara

I juni 2015 möttes Ranwa al-Amasy, Roqaiah A al-Fareed, Huda Almubarak, Wadha Almusajen, Hilda Ismail och Mona Saffar, Sarra Anaya, Helena Boberg, Ida Börjel, Sara Hallström, Balsam Karam och Iman Mohammed i en lägenhet i Bahrains huvudstad Manama för att inleda det samarbete som utmynnar i årets poesifestival.

Sex sinsemellan mycket olikartade poeter från Saudiarabien och Bahrain framträder på Göteborgs Litteraturhus tillsammans med sina översättare till svenska.

Dessutom: samtal, videokonst, mat, musik, en workshop för unga poeter som skriver på arabiska och ett nytt nummer av den nordiska litteraturtidskriften Kritiker, där översättningarna av poeternas dikter samsas med nyskrivna essäer, en kollektiv text skriven av översättarna och konst från Saudiarabien och Bahrain.

Vi är stolta över att presentera årets upplaga av Göteborgs poesifestival: Drömmar är inte förhandlingsbara. Raden är hämtad ur en ord- och bildstafett mellan Huda Almubarak och Roqaiah A al-Fareed, som kommer att ta sin fortsättning under festivalen, liksom flera av de samtal som inleddes i Bahrain i juni.

Frivillig entré. Varmt välkomna!

Tisdagen den 27 oktober inleds festivalen med att poeterna framträder på Författarförbundet i Stockholm, en kväll som också är release för ovan nämnda Kritiker-nummer.

Fullständigt program på svenska och arabiska hittar du HÄR.